Tőkehal mustáros szószban
Tőkehal mustáros szószban
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • mustár - 2 evőkanál
  • citrom - 1 darab
  • salotta hagyma - 4 darab
  • tőkehal filé - 1 kilogramm
  • parázs burgonya - 1 kilogramm
  • Rama Vajas Íz - 125 gramm
  • Knorr Hollandi mártás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Főzzük meg héjában a megmosott krumplit kb. 15 perc alatt. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Szeleteljük fel a citromot. Készítsünk vékony szeleteket a halból, majd tekerjük fel őket egy-egy citromkarikával együtt.
  2. Tegyük a haltekercseket egy sütőtálba.Tegyünk mindegyik tetejére egy-egy darb margarint. Szórjuk meg frisen őrölt feketeborssal és egy kis sóval. Süssük meg a halat 6-8 perc alatt. Süssük át margarinon amegpucolt és félbevágott salotta hagymát és a megfőtt krumplit.
  3. Készítsük el a hollandi mártást a tasakon található leírás szerint, majd keverjünk mustárt hozzájuk. Tálaljuk a halat szósszal, a krumplival és a hagymával. Szórjuk meg friss zöldfűszerekkel.