Tőkehal filé zöldborsós, mentás rizottóval, koktél paradicsommal
Tőkehal filé zöldborsós, mentás rizottóval, koktél paradicsommal
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 1 liter
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 2 darab
  • olaj - 4 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • salott hagyma - 2 darab
  • menta - 1 csokor
  • zöldborsó - 400 gramm
  • koktél paradicsom - 250 gramm
  • rizottó rizs - 300 gramm
  • tőkehal filé - 4 darab
  • citromhéj - 1 teáskanál
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A kiolvadt tőkehal filéket kenjük be a Knorr Grill fűszerkeverékkel és tegyük hideg helyre felhasználásig.
  2. A koktélparadicsomokat szurkáljuk be egy kicsit és forró olíva olajon kezdjük el pirítva párolni őket. Reszeljünk rájuk fokhagymát és citromhéjat. Amikor már kezdenek egy kicsit összeesni és a fokhagyma is megpirult egy kicsit, akkor vegyük le a tűzről.
  3. Közben tegyünk fel egy liter vizet forrni, és olvasszuk föl benne a Knorr Házias Tyúkhúsleves alapokat.
  4. Az apróra vágott salott hagymát fonnyasszuk meg margarinon. A rizottó rizst pirítsuk meg rajta, kevergessük mindig, hogy ne ragadjanak le. A forró húslevesből mindig tegyünk hozzá egy merőkanállal, de mindig várjuk meg, hogy fője el. Ezt folytassuk addig, amíg a rizs megfő. A rizottó rizsünk kívül krémes lesz, de belül al dente. Hagyjuk, hogy jó szaftos, tocsogós legyen a rizs, ahogy egy jó rizottónak lennie kell. Ha szükséges még folyadék, pótoljuk forró vízzel, vagy levessel.
  5. Míg készül a rizottó, forrósítsunk föl olajat egy serpenyőben. A befűszerezett halfiléket forgassuk át lisztben és süssük meg az olajban. Egy tálcán itatós papírra helyezzük őket, hogy a felesleges olajat felszívja.
  6. Ha kész a rizsünk, keverjük hozzá a borsót és a felaprított friss mentát. Tálaljuk a halat a rizottóval és a citromos, fokhagymás koktél paradicsommal.