Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
víz | 1 liter |
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap | 2 darab |
olaj | 4 evőkanál |
fokhagymagerezd | 1 darab |
liszt | 2 evőkanál |
olíva olaj | 2 evőkanál |
salott hagyma | 2 darab |
menta | 1 csokor |
zöldborsó | 400 gramm |
koktél paradicsom | 250 gramm |
rizottó rizs | 300 gramm |
tőkehal filé | 4 darab |
citromhéj | 1 teáskanál |
Knorr Grill Fűszerkeverék | 2 evőkanál |
Tőkehal filé zöldborsós, mentás rizottóval, koktél paradicsommal a Főételek kategóriában
A kiolvadt tőkehal filéket kenjük be a Knorr Grill fűszerkeverékkel és tegyük hideg helyre felhasználásig.
A koktélparadicsomokat szurkáljuk be egy kicsit és forró olíva olajon kezdjük el pirítva párolni őket. Reszeljünk rájuk fokhagymát és citromhéjat. Amikor már kezdenek egy kicsit összeesni és a fokhagyma is megpirult egy kicsit, akkor vegyük le a tűzről.
Közben tegyünk fel egy liter vizet forrni, és olvasszuk föl benne a Knorr Házias Tyúkhúsleves alapokat.
Az apróra vágott salott hagymát fonnyasszuk meg margarinon. A rizottó rizst pirítsuk meg rajta, kevergessük mindig, hogy ne ragadjanak le. A forró húslevesből mindig tegyünk hozzá egy merőkanállal, de mindig várjuk meg, hogy fője el. Ezt folytassuk addig, amíg a rizs megfő. A rizottó rizsünk kívül krémes lesz, de belül al dente. Hagyjuk, hogy jó szaftos, tocsogós legyen a rizs, ahogy egy jó rizottónak lennie kell. Ha szükséges még folyadék, pótoljuk forró vízzel, vagy levessel.
Míg készül a rizottó, forrósítsunk föl olajat egy serpenyőben. A befűszerezett halfiléket forgassuk át lisztben és süssük meg az olajban. Egy tálcán itatós papírra helyezzük őket, hogy a felesleges olajat felszívja.
Ha kész a rizsünk, keverjük hozzá a borsót és a felaprított friss mentát. Tálaljuk a halat a rizottóval és a citromos, fokhagymás koktél paradicsommal.