Tőkehal filé ropogós bundában, citrusos lencsesalátával
Tőkehal filé ropogós bundában, citrusos lencsesalátával
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • chili paprika - 1 darab
  • citrom leve - 1 darab
  • olíva olaj - 4 evőkanál
  • salott hagyma - 2 darab
  • búzadara - 150 gramm
  • lencse - 400 gramm
  • Globus Majonéz - 2 dl
  • tőkehal filé - 1 kilogramm
  • grapefruit - 2 darab
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Mossuk meg, majd főzzük meg a lencsét kb. másfél liter sós, fokhagymás vízben. Vigyázzunk, ne főzzük túl, ne essen szét a lencse. Ha kész, öblítsük le hideg vízzel és szűrjük le.
  2. Míg fő a lencse, szórjuk meg a halat grill fűszerkeverékkel és tegyük hideg helyre.
  3. A lencsesalátához pucoljuk meg a salott hagymát és vágjuk félkarikákra. Hámozzuk meg a grapefruitot, vágjuk le az összes kesernyés fehér részt, és vágjuk ki a gerezdeket a hártyákból. Magozzuk ki a chili paprikát, és vágjuk apróra. A lencsével keverjük el a hagymát, a chili paprikát, az olíva olajat, a frissen aprított petrezselyemzöldet, a Knorr fokhagymás ízbombákat és a fél citrom, vagy lime levét.. Sózzuk, borsozzuk. A végén keverjük el benne óvatosan a grapefruitot is, majd tegyük félre felhasználásig.
  4. A Knorr Grill fűszerkeverékkel befűszerezett halfiléket szórjuk meg jól búzadarával, hogy vonja be rendesen. A még kicsit nedves halra szépen rá fog tapadni.
  5. Felforrósított olajban süssük ki a halszeleteket. A citromos majonézhez a majonéz keverjük ki a citromlével. Tálaljuk a citrusos lencsesalátával és citromos majonézzel.