Tőkehal filé ropogós bundában, citrusos lencsesalátával a Főételek kategóriában
Mossuk meg, majd főzzük meg a lencsét kb. másfél liter sós, fokhagymás vízben. Vigyázzunk, ne főzzük túl, ne essen szét a lencse. Ha kész, öblítsük le hideg vízzel és szűrjük le.
Míg fő a lencse, szórjuk meg a halat grill fűszerkeverékkel és tegyük hideg helyre.
A lencsesalátához pucoljuk meg a salott hagymát és vágjuk félkarikákra. Hámozzuk meg a grapefruitot, vágjuk le az összes kesernyés fehér részt, és vágjuk ki a gerezdeket a hártyákból. Magozzuk ki a chili paprikát, és vágjuk apróra. A lencsével keverjük el a hagymát, a chili paprikát, az olíva olajat, a frissen aprított petrezselyemzöldet, a Knorr fokhagymás ízbombákat és a fél citrom, vagy lime levét.. Sózzuk, borsozzuk. A végén keverjük el benne óvatosan a grapefruitot is, majd tegyük félre felhasználásig.
A Knorr Grill fűszerkeverékkel befűszerezett halfiléket szórjuk meg jól búzadarával, hogy vonja be rendesen. A még kicsit nedves halra szépen rá fog tapadni.
Felforrósított olajban süssük ki a halszeleteket. A citromos majonézhez a majonéz keverjük ki a citromlével. Tálaljuk a citrusos lencsesalátával és citromos majonézzel.