Feltöltve:

Tokaji szaftos báránycomb

timer 70
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa12 dekagramm
olaj4 evőkanál
szegfűbors3 gramm
liszt3 dekagramm
szalonna8 dekagramm
fehérrépa10 dekagramm
zeller5 dekagramm
Knorr Gyros Fűszervarázs1 evőkanál
vörös hagyma10 dekagramm
Knorr Vadas alap1 csomag
őrölt rozmaring1 csipetnyi
tokaji édes szamorodni2 dl
áfonyalekvár4 dekagramm
bárány comb60 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és ezzel a báránycombot gazdagon megtűzdeljük.

  2. 2. lépés

    Fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd egy kevés felhevített olajba téve, mindegyik oldalát szép pirosra sütjük.

  3. 3. lépés

    Hozzáadjuk a vékony karikákra szelt sárgarépát, fehérrépát, zellert és a vöröshagymát. Együtt jól átpirítjuk, meghintjük őrölt rozmaringgal.

  4. 4. lépés

    Ekkor felengedjük a vízzel és a borral úgy, hogy a húst félig ellepje. Fedővel letakarva pároljuk. Közben szükség szerint az elpárolgott levet borral, és vízzel pótoljuk.

  5. 5. lépés

    Amikor a hús már majdnem puha, és leve elpárolgott, hozzákeverjük az áfonyalekvárt, és felengedjük az 5 dl hideg vízzel elkevert vadas alappal. Néha megkeverve még 5 percig főzzük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Feliratkozom a hírlevélre