Tojással rakott tarhonya a Főételek kategóriában
2 kanál margarinban aranybarnára pirítjuk a tarhonyát.
Felöntjük 1 l vízzel, hozzáteszünk 1 kanál sót, és 1 kiskanál. fűszerpaprikát. Ha felfőtt, akkor nagyon kicsi lángon a tarhonyát puhára főzzük, míg a vizet teljesen felszívja.
Míg a tarhonya elkészül, a 8 tojást megfőzzük kemény tojásnak.
A 450 g tejfölt kissé megsózzuk, beletesszük a 2 kanál búzakorpát, és a 0,5 dl olvasztott margarinnal összekeverjük.
Ha a tarhonya és a tojás elkészült, az anyagokat egymásra rétegezve egy nagyobb tűzálló tálba tesszük, amit kevés margarinnal előzőleg kikentünk.
Rétegek:
tarhonya 1/3 része
4 tojás felkarikázva
olajos-búzakorpás tejföl fele
tarhonya 1/3 része
4 tojás felkarikázva
margarinos-búzakorpás tejföl másik fele
tarhonya utolsó 1/3 része
175 g tejfölt a tetején szépen eloszlatjuk.
Közepesen meleg, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, míg a tejföl a tetején megszilárdul.