Tojással rakott kelkáposzta a Főételek kategóriában
A rizst párolt rizsnek elkészítjük: kevés olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel fölengedjük, sózzuk. Ha felfőtt, a lángot elzárjuk, fedő alatt pároljuk, míg a rizs megpuhul. Érdemes vastag aljú edényben készíteni, vagy az edény alá vaslapot tenni, hogy jobban tartsa a hőt.
A tojásokat keményre főzzük.
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, vastag ereit kivágjuk, és sós vízben megfőzzük.
A reszelt sajtot és az olvasztott margarint a tejfölbe keverjük.
Az előkészített anyagokat egy margarinnal kikent tűzálló tálba egymásra rétegezzük: a kelkáposzta 1/3-a, 2 tojás felkarikázva, a tejfölös keverék 1/3-a, a rizs fele, majd újra kelkáposzta következik és így tovább, legfölülre a kelkáposztán a tejfölös keverék kerül.
Előmelegített forró sütőben kb. 20-25 perc alatt összesütjük.