keménytojás | 8 darab |
---|---|
sárgarépa | 200 gramm |
bébispenót | 100 gramm |
margarin | 2 evőkanál |
Liszt | 2 evőkanál |
víz | 400 milliliter |
zöldségleveskocka | 1 darab |
zsírszegény főzőtejszín (15% zsírtartalom) | 125 milliliter |
indiai fűszerkeverék | 2 evőkanál |
fagyasztott borsó | 200 gramm |
pirított szezámmag | 2 evőkanál |
Tálaláshoz vadrizs | 100 gramm |
---|
Tojásos currys egytálétel a Főételek kategóriában
Főzze keményre a tojásokat.
Hámozza meg és vágja vékony csíkokra a sárgarépát majd mossa meg a spenótot. Egy serpenyőben 1 evőkanálnyi margarinon süsse a sárgarépát 5 percig, majd vegye le a tűzről.
Tegye a serpenyőbe a maradék margarint. Adja hozzá a lisztet és kissé pirítsa meg. Kevergetés közben adja hozzá a 400 ml vízben feloldott zöldségleveskockát és a főzőtejszínt. Ízesítse az egészet 2 evőkanál indiai fűszerkeverékkel.
Adja hozzá a borsót és a spenótot, keverje össze és fedje le, majd közepes lángon főze 5 percig. Miközben fő csak egyszer keverje meg. A megfőtt tojásokról szedje le a héját és vágja őket félbe. Adja a szószhoz a tojásokat, a sárgarépát és a szezámmagot, majd rövid ideig melegítse.