Tojásos spárga vajszószban a Szószok kategóriában
A két Petrezselymes tyúkhúsleves-kockát egy liter vízben forraljuk fel.
Alaposan mossuk meg a spárgát. Vágjuk le a megkeményedett végeket és zöldség tisztítóval vékonyan hámozzuk meg.
Kössük össze cérnával adagonként és főzzük meg az alaplében, míg teljesen meg nem puhulnak.
Közben főzzük keményre a tojásokat, hűtsük le, tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra.
Vegyük ki a spárgákat az alapléből, csepegtessük le. Rakjuk tányérra , szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal, majd tegyük rá az aprított tojást.
Olvasszuk fel a margarint, párologtassul el belőle a vizet és öntsük a spárgára.
Megszórhatjuk reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával, majd süthetjük pár percig forró sütőben.