Tojásos nokedli
Tojásos nokedli
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • tejföl - 1 dl
  • tojás - 8 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 40 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • só - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Készítsük el a lisztből, 2 db tojásból, sóból a nokedlit. Enyhén sós, forró vízbe szaggassuk ki, főzzük ki, szűrjük le, és tegyük félre.
  2. A többi tojásokat törjük fel és tegyük egy tálba. A tojásokat érdemes egyenként külön tál felett feltörni, nehogy egy rossz miatt kárba vesszen a többi alapanyag. Villával verjük fel és keverjük bele a tejfölt és az ételízesítőt és a borsot. Ízlés szerint sózzuk.
  3. Egy nagy serpenyőben vagy lábosban forrósítsuk meg az olajat, tegyük rá a nokedlit és forgassuk jól át.
  4. Öntsük hozzá a tojásos masszát, hagyjuk kicsit pirulni, majd mintha rántottát készítenénk, kavargatva főzzük meg a tojást. Ne szárítsuk ki!
  5. Tálaljuk frissen, fejes salátával.