Feltöltve:

Tojásos galuska / nokedli

timer 25
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 8

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
tojás8 darab
víz100 milliliter
3 teáskanál
Őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Forraljunk fel 4 liter vizet. Ha forr a víz, adjunk hozzá 1 tk sót.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A lisztet szárazon keverjük el a sóval.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Üssük a 4 tojást egyesével a liszthez, kezdjük el keverni és szakaszosan adjuk hozzá a vizet.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Keverjük el alaposan, hogy a liszt ne maradjon csomós, de ne keverjük túl sokáig.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Galuska szaggató segítségével szaggassuk a felét a forró vízbe. Kevergetve forraljuk fel és
    főzzük 2 percig, majd szűrőkanállal szedjük ki.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Alaposan mossuk át bő hideg vízzel.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    Ha újra forr a víz, szaggassuk bele a galuska másik felét is, majd szűrjük le, mossuk át alaposan bő hideg vízzel.

  8. 8. lépés

    8. lépés képe

    Egy mélyebb serpenyőben melegítsünk fel 2 ek olajat. Adjuk hozzá a jól lecsepegtetett galuskát, melegítsük át.

  9. 9. lépés

    9. lépés képe

    A maradék 4 tojást verjük fel, ízesítsük 1 tk sóval, ízlés szerint őrölt borssal.

  10. 10. lépés

    10. lépés képe

    Öntsük a galuskához és folyamatosan kevergetve melegítsük, amíg a tojás elkezd szilárdulni. Húzzuk félre, mert a tűzről levéve tovább szilárdul a tojás és könnyen szárazzá válhat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Tojásos galuska / nokedli

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 8

Fokhagymás-chilis spagetti

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 3