1. lépés
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A lisztet összekeverem a kakaóporral, az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd habverővel kevergetve a tojássárgához adom és addig keverem, amíg sima nem lesz. Belereszelem a csokit. A fehérjét habbá verem a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a sárgájába keverem. Kibélelek egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral, kikenek Ramával, kilisztezek, majd beleöntöm a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöm. Ha kihűlt, keresztben három lapra vágom.Töltelék: a lapzselatint feloldom, 4-5 percig kell annyi hideg vízben áztatni, amennyi éppen ellepi, majd kinyomkodom, lecsepegtetem és alacsony hőmérsékleten egy edényben felolvasztom és elkeverem a langyos tojáslikőrben. A tejszínt habbá verem, beleszitálom a porcukrot és a vaníliás cukrot, apránként a dermedő zselatinhoz vegyítem, majd dermesztem. Az étcsokit apróra reszelem. A krém negyedét az alsó tortalapra kenem, megszórom az étcsoki felével. Ráteszem a középső lapot, újra krém és csoki, végül beborítom a harmadik lappal. A maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenem. Az oldalát durvára vágott natúr pisztáciával, a tetejét marcipánvirágokkal díszítem. A csokit bárányka formában a torta közepére szórom.
Hozzászólások