Feltöltve:

Tojáslikőrös almás szelet

timer 130
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

alma2.5 kilogramm
cukor27 dekagramm
szűrt almalé0.25 liter
tojáslikőr3 dl
étk. keményítő6 dekagramm
liszt25 dekagramm
sütőpor1 púpos kávéskanál
vaníliás cukor3 csomag
1 csipetnyi
tojás1 darab
Ráma10 dekagramm
tejszín8 dl
habfixáló3 csomag
tejcsokoládés tortabevonó3 dekagramm
tojáslikőr a díszítéshez0.75 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A meghámozott, kicsumázott almák húsát vastagabb cikkekre vágjuk. Egy nagy lábasban az almalével és a 15 dkg cukorral felforraljuk, fedő alatt kb. 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tojáslikőrben csomómentesen elkevert keményítőt, és további 1 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk. A sütőporral elvegyített lisztet tálba szitáljuk, belekeverünk 10 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, majd a sóval, a tojással, a puha Ramával robotgép segítségével sima tésztává dolgozzuk.Ramával kikent, kilisztezett tepsibe kinyújtjuk, villával megszurkáljuk. Ráhalmozzuk az almakompótot és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 40 percig sütjük. A tejszínt kisebb adagokban kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a habfixálót, a maradék vaníliás cukrot és a cukrot. Fogyasztás előtt a habot a sütire simítjuk, a megolvasztott bevonóval és a tojáslikőrrel csíkokat csorgatunk rá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem