Tojásleves
Tojásleves
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 6 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • ecet - 1 evőkanál
  • őrölt kömény - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Legelőször megmossuk a tojásokat, alaposan, folyó vízben. A rántáshoz egy lábasban hevítsük fel az olajat, és szórjuk rá a lisztet. Pirítsuk kicsit, közben kevergessük, majd vegyük le a tűzről és szórjunk rá egy kis pirospaprikát (ilyenkor azért kell levenni, nehogy a paprika megkeseredjen a túl nagy hőtől), és keverjük jól el, hogy mindenütt oldódjon fel a paprika az olajban. Tegyük hozzá az őrölt köményt is.
  2. A tűzre visszatéve azonnal öntsük fel 1,2 liter vízzel. Kb. ennyi levesünk lesz.
  3. Tegyük bele a Knorr Tyúkhúsleves kockákat, ettől sokkal teltebb íze lesz, valamint a Delikátot, kicsi sót, babérlevelet.
  4. Míg felforr egy mély tányérban verjünk fel 2 tojást egy csipet sóval, és forrás után, folyamatos kevergetés közben öntsük a levesbe. Keverjük jól el.
  5. Várjuk meg amíg újra felforr, majd a többi négy tojást egyesével üssük a levesbe, de már ne kavargassuk. Egyesével üssük fel egy kis tányérba őket, nehogy romlott tojás kerüljön a levesünkbe.
  6. Lassú tűzön kb. 5-6 percig főzzük még, és csak utána lehet megkavarni, így nem fog az egész tojás szétfőni benne. (Ha lágyan szeretjük a tojások közepét, elég ha további 4-5 percig főzzük, majd elzárjuk.)
  7. Készrefőzés Még kb. 5 percig főzzük, és kész is a leves. A végén kóstoljuk meg és ízesítsük utána Delikáttal.
  8. Ha kikapcsoltuk a tüzet, tegyünk a levesbe egy evőkanál ecetet.