Tócsni (Lapcsánka)
Tócsni (Lapcsánka)
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 1 kilogramm
  • Tojás - 3 darab
  • Liszt - 12 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 2 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • Olaj - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A meghámozott krumplit reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán.
  2. Nyomkodjuk ki a nagyja levét.
  3. Keverjük hozzá a tojásokat, valamint a lereszelt vagy apróra vágott fokhagymát.
  4. Adjunk hozzá Delikátot.
  5. Adjuk hozzá a lisztet.
  6. Alaposan keverjük át.
  7. Kanalazzuk forró olajba - lepényenként 2-3 evőkanállal.
  8. A kanál hátuljával simítsuk laposra.
  9. Időről-időre megforgatva, oldalanként 5-5 perc alatt, süssük készre.