Tócsni
Tócsni
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • sajt - 10 dekagramm
  • burgonya - 1 kilogramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • teljes kiőrlésű liszt - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az ételízesítőt, a borsot, a tojásokat, a lisztet és a reszelt sajtot, majd alaposan összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben kb 1 dl olíva olajat forrósítunk és 2-3 evőkanálnyi kupacokat teszünk bele a masszából. Kissé ellapítjuk őket és mindkét oldalukat pirosra sütjük.