Feltöltve:

Tiszapéterfalvi torta

timer 95
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Barna tészta

kakaópor5 dekagramm
finomliszt25 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tojás1 darab
sütőpor1 csomag

Töltelék

tej5 dl
szilvalekvár1 pohár
vaníliás cukor1 csomag
dió10 dekagramm
porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
finomliszt3 evőkanál

Fehér tészta

Ráma20 dekagramm
sütőpor1 csomag
tejföl3 evőkanál
tojás1 darab
finomliszt50 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először a barna tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Három részre osztjuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a fehér tészta elkészül. Összegyúrjuk, azután háromfelé osztjuk a fehér tésztát is. Egy adagot közepes tepsi nagyságúra kinyújtunk, majd Ramával kikent és kilisztezett tepsibe terítünk.

  2. 2. lépés

    Egyenletesen megkenjük szilvalekvárral, meghintjük durvára vágott dióval. Ezután ráreszelünk egy adagot a hűtőből kivett barna tésztából, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon megsütjük. Ugyanúgy elkészítjük és megsütjük a következő 2 lapot is.

  3. 3. lépés

    A krémmel megtöltjük a 3 lapot. Csak másnap szeleteljük, hogy a krém jól átjárja a tésztát.

  4. 4. lépés

    Töltelék: a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kevert Ramát, majd az egészet jól kikeverjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem