Feltöltve:

Tiramisu torta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
kristálycukor6 evőkanál
1 kevés
sütőpor1 kevés

A krémhez

növényi cukrász habalap5 dl
tiramisu ízű pudingpor1 csomag
tej4 dl
kristálycukor1 kevés
rum1 darab

További hozzávalók

csomag babapiskóta ( 4 szimpla csomag)1 nagy
feketekávé1 darab
tej1 darab
cukor1 darab
rum1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Sima piskótát készítünk, 26 cm-es tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a 6 evőkanál kristálycukrot. Fehéredésig habosítjuk, majd a fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgáját, szépen óvatosan összekeverjük, és hozzáadjuk a 6 evőkanál liszt és egy kevés sütőpor keverékét. Sütőpapírozott tortaformába tesszük, majd 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük. 3 részre vágjuk a kisült, kihűlt tésztát. A krémhez felfőzzük a pudingport. Először a pudingport keverjük csomómentesre 1-2 evőkanál kristálycukorral és egy kevés tejjel, hozzájön a többi tej és elkezdjük felfőzni, amíg sűrű nem lesz. Hagyjuk hogy kihűljön, közben azért meg kell néha kevergetni. A cukrász habalapot felverjük, a 2/3-adát kb, (nem kell bele plusz cukor, mivel van benne), majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz és egy pici rumot teszünk bele, csak az íze kedvéért. A tortát összeállítjuk: először jön egy réteg piskóta, erre jön 1/3-ad krém, majd kakaóporral megszórjuk, (én keserű kakaóport használtam aztán egy kis porcukorral is megszórtam). Utána jön a rumos, cukros tejeskávéba éppen hogy belemártott babapiskóta, de tényleg csak egy pillanatra mártsuk bele, mert elázik és az nem lenne jó. A tortát kirakjuk a babapiskótákkal. Utána jön egy réteg piskóta, szintén krém, kakaópor és a beáztatott babapiskóta. Ezt még megkenhetjük egy kevés krémmel és jöhet rá a torta teteje. Aztán az oldatát is kenjük be a maradék krémmel, a tetejét nem kell. A torta oldalát kirakosgatjuk a beáztatott babapiskótákkal, oda is ragad, mivel bekentük krémmel az oldalát. A torta tetejére a maradék, sima cukrász habalapból, (amit már felvertünk, nyomózsákból) kis halmokat nyomkodunk. Azután a tetejét megszórjuk keserű kakaóporral.
    Hűtőben állni kell hagyni pár órán át, (én egy éjszakán át hagytam bent, így lett finom mert átpuhult a babapiskóta). Masnival is át lehet kötni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0