Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
víz | 2 dl |
tejföl | 2 dl |
vöröshagyma | 2 darab |
szegfűbors | 5 mag |
babérlevél | 1 darab |
paradicsom sűrítmény | 2 evőkanál |
liszt | 1 evőkanál |
kapor | 1 csokor |
cukkini | 1 darab |
fehérbor | 2 dl |
piros paprika | 1 darab |
Knorr Házias Zöldség Levesalap | 1 darab |
tintahal karika | 1 kilogramm |
Tintahal zöldségekkel a Főételek kategóriában
Olvasszuk ki a tintahalat és tisztogassuk meg. Karikázzuk fel.
Tisztítsuk meg a hagymát, paprikát és cukkinit, majd szeleteljük fel őket. Hevítsünk egy lábasban margarint, majd pirítsuk át rajta a felszeletelt zöldségeket.
Adjuk hozzá a felvágott tintahalat, a paradicsom sűrítményt és szórjuk meg liszttel. Alaposan keverjük össze és öntsünk alá bort. Főzzük el, majd öntsünk rá tejfölt és vizet.
Forraljuk fel és adjuk hozzá a Házias Zöldség Levesalapot. Ízesítsük szegfű borssal és pároljuk kis lángon még 15 percig. A végén adjunk hozzá friss aprított kaprot. A kész ételt tálaljuk fokhagymás bagettel.