Tintahal karikák sörbundában, ínyenc mártással a Főételek kategóriában
Olvasszuk ki a tintahal karikákat. Ha felolvadtak, jól szárítsuk le őket.
A liszttel és a sörrel keverjünk ki egy sűrű tésztát, amibe majd a tintahal karikákat mártogatjuk. (Ha a megszokott világos sörrel készítjük, akkor egy csipet élesztőt is adhatunk hozzá.) Tegyünk pár db jégkockát a tésztába.
Jól forrósítsuk föl az olajat. Amikor már nagyon forró, akkor mártogassuk a tintahal karikákat a tésztába. Majd dobjuk a forró olajba. Süssük szép aranysárgára, majd helyezzük konyhai papírtörlőre őket, hogy leitathassuk a fölösleges olajat.
(A tintahalat nem szabad túl sokáig sütni, különben gumis állagú lesz.)
1-2 percet várjunk, sózzuk meg és tálaljuk Globus Uborkás Majonézzel és citrommal. Ha főételként tálaljuk, akkor sült burgonyát is kínálhatunk hozzá.