Tinórus rizottó
Tinórus rizottó
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • tejföl - 100 milliliter
  • babérlevél - 1 darab
  • olíva olaj - 50 milliliter
  • salott hagyma - 50 gramm
  • fehér bor - 200 milliliter
  • friss kakukkfű ág - 4 darab
  • rizottó rizs - 300 gramm
  • reszelt parmezán - 100 gramm
  • friss zsályaág - 1 darab
  • tinóru gomba - 100 gramm
  • Rama sütőmargarin - 100 gramm
  • friss rozmaring ág - 1 darab

Elkészítés:

  1. Oldjuk fel a Knorr Házias Tyúkhús alapot 1 l forró vízben és a levest tartsuk melegen.
  2. Vágjuk a hagymát apró kockára, a gombát mossuk meg és vágjuk szeletekre.
  3. Forró serpenyőben az olíván pirítsuk meg a hagymát, a gombát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk még egy kicsit, majd dobjuk rá a babérlevelet és a friss zöldfüveket egy csokorba kötve, amelyet cérnával kössünk meg.
  4. Az egészet öntsük fel a fehér borral és főzzük, míg az egész elpárolog.
  5. Ezután öntsük hozzá a meleg leves egy részét és tegyük bele a margarint. Lassan főzzük az egészet, időnként finoman keverjük meg és fokozatosan öntögessük hozzá a levest.
  6. A kész rizottóhoz adjuk hozzá a tejfölt és a reszelt parmezánt. Keverjük össze és tegyük félre egy pillanatra.(A rizottónak kissé folyékony, de krémes állagúnak kell lennie.)