fokhagyma gerezd | 1 darab |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
majoránna | 1 csipetnyi |
tojás | 1 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
olaj | 2 evőkanál |
szegfűbors | 2 darab |
babérlevél | 2 darab |
Knorr Gombakrémleves | 1 csomag |
fehérrépa | 1 darab |
metélőhagyma | 1 csokor |
fagyasztott leveles tészta | 1 csomag |
fekete bors szemek | 4 darab |
zsíros tejföl | 100 milliliter |
mélyhűtött tinóru gomba | 100 gramm |
Tinóru gombaleves leveles tészta kosárkával a Levesek kategóriában
Mossuk meg és tisztítsuk meg a zöldségeket és a hagymát. Vágjuk őket apróra és pirítsuk egy kicsit olajon. Öntsük fel egy liter vízzel és oldjuk fel benne a Knorr leveskockát. Főzzük a zöldségeket puhára, majd turmixoljuk le egy botmixerrel.
A leveshez adjunk egy csomag Knorr Gombakrémlevest és forraljuk egy pár percig. Ha kész, ízesítsük tejföllel.
Nyújtsuk ki a tésztát. A tésztából vágjunk ki 8 db kört egy forma segítségével. Egy kisebb forma segítségével pedig 4 körből vágjuk ki a közepét. Az üres karikákat fogjuk használni.
Verjük fel a tojást és kenjük be vele az összes tésztadarabot. A négy db teljes körre helyezzük rá a karikákat. 220 fokra melegített sütőben kb. 15 percig süssük, hogy szép vol-au-vent-okat kapjunk.
A felolvasztott gombát közben mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Ezután pirítsuk meg egy serpenyőben és ízesítsük fokhagymával, metélőhagymával és majoránnával.
Az így elkészített gombát tegyük a vol-au-vent közepébe. A levest tálaljuk tányérokba és helyezzük rá a megtöltött kosárkákat.