mogyorókrém | 1 darab |
kakaó | 3 evőkanál |
liszt | 1 kilogramm |
tej | 3 dl |
tojás | 2 darab |
cukor | 10 dekagramm |
élesztő | 1 darab |
só | 2 kávéskanál |
olvasztott Rama | 15 dekagramm |
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A kakaó és a mogyorókrém kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat, (kenyérsütőben is lehet dagasztani). Utána megfelezzük a tésztát, az egyikbe beledolgozzuk a kakaót, és a kevés langyos tejet. A kétféle tésztát a duplájára kelesztjük. Kétfelé osztjuk mind a két tésztát, két különbözőt egymásra rakunk, gömbölyűre, és vékonyra sodorjuk. Ízlés szerint meglehet kenni mogyorókrémmel. 8 felé vágjuk, és kifli alakúra feltekerjük. Formázás után tepsibe rakjuk, és lekenjük langyos vízzel. Egy kicsit hagyjuk még kelni, majd megsütjük. Még forrón cukros vízzel lekenjük a tetejét.
Hozzászólások