csirkemell | 1 kilogramm |
---|---|
lime leve | 2 darab |
olaj | 1 dl |
thai citromfű | 2 darab |
koriander zöld | 1 csokor |
bambuszrügy | 0.5 darab |
ázsiai halszósz | 0.5 dl |
jázmin rizs | 0.5 kilogramm |
thai piros curry paszta | 2 evőkanál |
natúr tofu | 10 dekagramm |
pálmacukor | 50 gramm |
konzerv kókusztej | 2 darab |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke | 1 darab |
Thai piros csirke curry a Főételek kategóriában
Vágjuk kb. 2 cm-es kockákra a húst. Adjuk hozzá a Knorr fűszerkeveréket, majd tegyük félre minimum egy órára. Vágjuk nagyobb darabokra a citromfüvet.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk olajat és pirítsuk át rajta a curry pasztát a citromfűvel együtt. Majd öntsük rá a kókusztejet és adjuk hozzá a csirkehúst.Reszeljünk bele pálmacukrot. Pároljuk fedő alatt kis lángon kb. 20 percig, időről időre megkeverve.
A párolás vége felé adjuk hozzá a bambuszrügyeket. Először csepegtessük le és öblítsük át meleg vízzel, csíkozzuk fel, majd adjuk hozzá az ételhez.
Vágjuk fel a tofut a csirkehússal megegyező nagyságú kockákra és tegyük a serpenyőbe. Pároljuk még pár percig. Ízesítsük halszósszal és lime lével. Rizzsel tálaljuk. Szórjuk meg a tetejét koriander zölddel.