sárgarépa | 40 dekagramm |
---|---|
vöröshagyma | 2 darab |
fokhagymagerezd | 3 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
póréhagyma | 1 darab |
zeller | 15 dekagramm |
gyömbér | 5 dekagramm |
piros kaliforniai paprika | 1 darab |
kukoricaliszt | 4 evőkanál |
darált sertéshús | 30 dekagramm |
kínai kel | 40 dekagramm |
étolaj | 2 evőkanál |
zellerlevél | 1 darab |
csíra keverék | 15 dekagramm |
csípős szójaszósz | 3 evőkanál |
Thai fűszerkeverék | 2 teáskanál |
Thai húsgombócos zöldségleves a Levesek kategóriában
Előkészítjük a hozzávalókat. A sárgarépát és a póréhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a gyömbért vékonyra felszeleteljük, a vöröshagymát, a zellert és fokhagymát apró kockára vágjuk. A paprikát és a kínai kelt vékonyra csíkozzuk.
A wok sütőt felmelegítjük és beleöntjük az étolajat. Hozzáadjuk a a vöröshagymát, a fokhagymát a gyömbért és 2 percig sütjük. Beletesszük a sárgarépát, a póréhagymát a zellert, a paprikát és ezzel is sütjük pár percig.
A Knorr zöldségleves kockákból 2 liter vízzel leves alapot készítünk és felöntjük a zöldségeket vele.
Felforraljuk és közben elkészítjük a húsgombócokat.
A darált sertés húst elkeverjük a kukorica liszttel és ízlés szerint sózzuk.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a húsból és a levesbe rakjuk és 5-6 percig főzzük.
Hozzákeverjük a szójaszószt, a thai fűszerkeveréket és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.