paradicsom | 40 dekagramm |
---|---|
vöröshagyma | 2 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olaj | 1 evőkanál |
fokhagymagerezd | 4 darab |
szójaszósz | 3 evőkanál |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
póréhagyma | 1 darab |
rizsbor | 1 dl |
gyömbér | 5 dekagramm |
borecet | 1 evőkanál |
padlizsán | 2 darab |
csirkecomb | 12 darab |
előfőzött rizs | 50 dekagramm |
étolaj | 4 evőkanál |
thai wok fűszerkeverék | 2 evőkanál |
Thai csirkecombok, padlizsános paradicsomos rizzsel a Főételek kategóriában
Hozzáadjuk a vékonyra szelt gyömbért, megszórjuk a thai wok fűszer keverékkel, hozzáadjuk a csípős szójaszószt, a rizsbort és a borecetet. Ízlés szerint sózzuk, 50 perc alatt készre pároljuk.
Köret:
Előkészítjük a hozzávalókat. A padlizsánt megtisztítjuk kockára vágjuk és megsózzuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.
A póréhagymát megmossuk és 5-6 cm darabokra vágjuk majd vékonyra szeleteljük.
A paradicsomot forró vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját, majd apró kockára vágjuk.
A petrezselyem zöldet megmossuk és apróra vágjuk.
Az előfőzött rizst forrásban lévő vízbe tesszük, amihez egy evőkanál étolajat és 1 evőkanál delikátot adtunk. Kb.13-15 perc alatt készre főzzük és leszűrjük.
A Wok sütőt felforrósítjuk beleöntjük a maradék étolajat, beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és pár percig sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt. A csíkokra vágott póréhagymát és a vágott petrezselyem zöldet és 5-6 percig sütjük.
Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a paradicsom levet. Ízesítjük ízlés szerint sóval és borssal. Belekeverjük a megfőzött rizst