csirkemell filé | 30 dekagramm |
---|---|
olívaolaj | 1 dl |
fokhagymagerezd | 4 darab |
bazsalikom | 1 evőkanál |
fekete olajbogyó | 10 dekagramm |
koktélparadicsom | 25 dekagramm |
Globus Mustár tubus | 1 teáskanál |
fehérborecet | dl |
kagylótészta | 30 dekagramm |
friss spenót | 25 dekagramm |
Tésztás csirkesaláta a Saláták kategóriában
A csirkemellet kevés margarinon pár perc alatt készre pirítjuk, beletesszük, az egészben hagyott spenótleveleket, 3 gerezd aprított fokhagymát, sót, őrölt borsot. Enyhén megfonnyasztjuk a spenótot.
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk.
Elkészítjük az öntetet: az olajat elkeverjük az ecettel, mustárral, őrölt borssal, 1 gerezd aprított fokhagymával. Az öntetet elvegyítjük a leszűrt tésztával, hozzákeverjük a spenótos csirkét, a felezett koktélparadicsomokat, az olajbogyót, és a bazsalikomot.