Tészta pikáns-csípős mártással
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • chili paprika - 1 darab
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • zöldpaprika - 1 darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • főtt tészta - 300 gramm
  • magozott fekete olajbogyó - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk a hagymákat, a paprikát, a chilit és a fokhagymát apró kockákra, az olajbogyókat szeleteljük fel.
  2. A felforrósított olajon pirítsuk meg a kétféle hagymát, majd adjuk hozzá a paprikát, a chilit és a fokhagymát, és fedő alatt, 1-2 kanál víz hozzáadásával, pároljuk kb. 5 percig.
  3. Keverjük el a Knorr Bolognai spagetti alapot 300 milliliter (kb. 1,5 pohár) vízzel és öntsük a serpenyőbe, adjuk hozzá az olajbogyót és 4-5 perc alatt főzzük össze az egészet.
  4. Keverjük össze az elkészült szószt az al dentére főzött tésztával, és melegen tálaljuk.