csirkemell | 300 gramm |
---|---|
fokhagyma gerezd | 2 darab |
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 csomag |
bors | 1 teáskanál |
petrezselyemzöld | 2 evőkanál |
szegfűbors | 5 mag |
olíva olaj | 6 evőkanál |
bacon | 16 szelet |
szárított kakukkfű | 1 teáskanál |
darált sertéshús | 300 gramm |
darált marhahús | 300 gramm |
brandy | 50 milliliter |
pisztácia | 60 gramm |
sertés máj | 200 gramm |
sonkahagyma | 3 darab |
húsos császárszalonna | 160 gramm |
Terrine de campagne a Főételek kategóriában
A májat tisztítsuk meg és aprítsuk fel.A szalonnát vágjuk apró kockákra. A darált húsokat keverjük össze az aprított fokhagymával,a brandy-vel, apróra vágott petrezselyemmel, borssal, kakukkfűvel és őrölt szegfűborssal.
Ízesítsük Knorr Szárnyas fűszerkeverékkel.Keverjük össze és pár órára tegyük a hűtőbe.Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk apróra és pirítsuk meg egy serpenyőben az olíva olajon. Egy picit futtassuk át a húst is a forró olajon a hagymával együtt.
Szeleteljük fel vastagabb csíkokra a csirkemellet. Egy terrine formát (téglalap alakú sütőforma) béleljük ki a bacon szeletekkel, úgy, hogy a bacon szeletek kilógjanak a formából.
A húst keverjük össze a pisztáciával és tegyük a harmadát a sütőformába. Erre tegyük a szeletekre vágott csirkemellet, majd megint egy adag darált húst és a második réteg szeletelt csirkemellet. Az egészre tegyük rá a maradék darált hús masszát. Legyen jó szorosan a hús, de nagyon ne nyomkodjuk meg. A tetejét fedjük be a kilógó szalonnával.
Takarjuk le alufóliával és tegyük egy nagyobb, forró vízzel teli tepsibe. A víz fedje be kb. 4/5-ig a formát, de vigyázzunk, hogy ne érje el a húst.
Az egészet tegyük 160 fokos sütőbe és süssük 1,5 órát. Miután megsült, öntsük le róla a keletkezett szószt. Tegyük hűtőbe, vagy hideg helyre és tegyünk nehezéket a tetejére. Hagyjuk állni 24 órát.
Majd borítsuk ki egy tálcára és vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre.
Tálaljuk pirítóssal, kis méretű savanyú uborkával, fűszeres chutnyval.