Feltöltve:

Tepsis mézes

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csokoládédara
mézessütemény fűszer kb.

A díszítéshez

cukrozott cseresznye6 dekagramm
mandula7.5 dekagramm
tojásfehérje1 darab

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

A tésztához

darabolt mandula8 dekagramm
kockára vágott cukrozott narancshéj5 dekagramm
kockára vágott cukrozott citromhéj10 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
rum2 evőkanál
reszelt citromhéj1 teáskanál
mézes fűszerkeverék2 evőkanál
finomliszt37.5 dekagramm
szalakáli1 teáskanál
kristálycukor12.5 dekagramm
tojás2 darab
méz25 dekagramm
Ráma10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mézet a Ramával felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat a cukorral habosra verjük és a mézes masszához adjuk. A szalakálit a liszttel, a mézes fűszerkeverékkel, a citromhéjjal, a rummal, a kakaóval, a cukrozott citrom- és narancshéj darabokkal és a mandulával összekeverjük, majd a tojásos-mézes keverékkel összegyúrjuk. A sütőlapot Ramával kikenjük, a tésztát egyenletesen belehelyezzük, lesimítjuk. A mandulát leforrázzuk, majd hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját. A cukrozott cseresznyét megfelezzük vagy negyedeljük. Vonalzóval vagy késsel a tésztára 7x9 cm-es kockákat rajzolunk. A süteményt mandulával és cukrozott cseresznyével díszítjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál vízzel elkeverjük és a mézes süteményt bekenjük vele. 175 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem