Tepsis kókuszos
Tepsis kókuszos
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojásfehérje - 6 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • liszt - 10 dekagramm
    • kókusz - 10 dekagramm

    krem

    • tojássárgája - 6 darab
    • főzős vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 4 dl
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm

    Tetejére

    • kókusz - 5 dekagramm
    • dió, vagy mogyoró, (de ez el is maradhat) - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tojásfehérjét keményre felverem, a végén hozzáadom a cukrot is. A lisztet összekeverem a kókusszal, és óvatosan a habba keverem. Kiszórt, kikent sütőlemezen óvatosan szétkenem, és közepesnél kicsit kisebb lánggal, kb. 20 percig sütöm, (170 fok, vagy légkeverésen 160). A tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel, és a fele cukorral simára keverem. A többi forrásban lévő tejhez öntöm és besűrítem, a Ramát a maradék cukorral habosítom. A kihűlt pudingot összekeverem a Ramával, és a kihűlt tésztára kenem. Tetejét kókusszal szórom meg, és minden tészta darabkára mogyorót, vagy diót szórhatok. Felszeletelni csak hidegen érdemes.