Tepsis tarja
Tepsis tarja
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • olaj - dl
  • füstölt szalonna - 15 dekagramm
  • burgonya - 1 kilogramm
  • fokhagyma - 1 darab
  • sertés tarja - 1 kilogramm
  • lilahagyma - 2 darab
  • Worchestershire szósz - 1 dl

Elkészítés:

  1. A húst ízlés szerint sózzuk,borsozzuk. A megpucolt burgonyát cikkekre vágjuk.Hagymát felszeleteljük .A szalonnát nagyobb csíkokra vágjuk .
  2. Bele tesszük egy magasabb falú tepsibe a húst és a burgonyát .A húst bekenjük a dijoni mustárral .A burgonyára szórjuk a hagymát, fokhagymát és a szalonna darabokat.Enyhén megsózzuk. Meglocsoljuk az olajjal és a worchester-szósszal.Előmelegített sütőben 160 fokon alufólia alatt 1 órát sütjük ,majd ha már megpuhult a hús és a krumpli, fólia nélkül 15 percig pirítjuk.