Tepsis tarja fehérboros káposzta ágyon a Főételek kategóriában
A tarját megmossuk enyhén kiklopfoljuk sózzuk és megszórjuk a magyaros fűszerrel.
A burgonyát meghámozzuk nem túl vastag karikára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A káposztát leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
Egy tepsi aljára tesszük a szeletelt bacon szalonnát eloszlatjuk rajta a karikára vágott burgonya felét. Enyhén sózzuk borsozzuk. Rászórjuk a káposzta felét. A káposzta tetejére tesszük a hússzeleteket, a vöröshagyma karikákat és a zúzott fokhagymát. Enyhén megsózzuk, borsozzuk.
Időközben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Következik a maradék burgonya , meghintjük az ételizésítővel. Betakarjuk a maradék káposztával. Végül a tetejére locsoljuk az étolajat.
Alufóliával lefedve 100-120 perc alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult a fóliát levesszük és még 5 percre visszatesszük sülni.
Melegen tálaljuk.