Tepsis rozmaringos újburgonya fehérboros-sajtos mártogatóssal a Főételek kategóriában
Mossuk meg a héjas újburgonyát, tegyük egy tepsibe. Locsoljuk meg bőven olíva olajjal. Szórjuk meg durva tengeri sóval, frissen őrölt fekete borssal, forgassuk át. Tegyünk rá pár nagy darabokra vágott rozmaring ágat, durvára vágott fokhagymát.
Jól keverjük át újra, tegyük kb. 220 fokra előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssük készre.
Közben egy serpenyőben melegítsük föl a margarint, adjuk hozzá a sajtszósz alapot és keverjük jól össze. Öntsük hozzá a bort és a tejszínt, keverjük simára és forraljuk össze kb. 2 perc alatt.
A mártást ízlés szerint finomra hangolhatjuk apróra vágott friss metélőhagymával, vagy egyéb zöld fűszerekkel.
Ez a ropogós, omlós tepsis újburgonya a Knorr Sajtszósz alappal készült mártogatóssal egy ideális könnyű vacsora lehet, de nagyszerű party eledel is , amely könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető.