Feltöltve:

Tepsis rozmaringos újburgonya fehérboros-sajtos mártogatóssal

timer 35
mood Könnyű
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 dekagramm
olíva olaj5 evőkanál
tejszín1 dl
gerezd fokhagyma4 darab
fehérbor1 dl
rozmaring ág2 darab
Knorr Sajtszósz alap1 csomag
újburgonya1 kilogramm
apróra vágott metélőhagyma1 evőkanál

Tepsis rozmaringos újburgonya fehérboros-sajtos mártogatóssal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Mossuk meg a héjas újburgonyát, tegyük egy tepsibe. Locsoljuk meg bőven olíva olajjal. Szórjuk meg durva tengeri sóval, frissen őrölt fekete borssal, forgassuk át. Tegyünk rá pár nagy darabokra vágott rozmaring ágat, durvára vágott fokhagymát.

2. lépés

Jól keverjük át újra, tegyük kb. 220 fokra előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssük készre.

3. lépés

Közben egy serpenyőben melegítsük föl a margarint, adjuk hozzá a sajtszósz alapot és keverjük jól össze. Öntsük hozzá a bort és a tejszínt, keverjük simára és forraljuk össze kb. 2 perc alatt.

4. lépés

A mártást ízlés szerint finomra hangolhatjuk apróra vágott friss metélőhagymával, vagy egyéb zöld fűszerekkel.
Ez a ropogós, omlós tepsis újburgonya a Knorr Sajtszósz alappal készült mártogatóssal egy ideális könnyű vacsora lehet, de nagyszerű party eledel is , amely könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem