Tepsis pizza
Tepsis pizza
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 2 darab
  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • olaj - 1 evőkanál
  • liszt - 50 dekagramm
  • trappista sajt - 10 dekagramm
  • gépsonka - 20 dekagramm
  • Globus Ketchup - 2 dl
  • apró kockára vágott füstölt szalonna - 5 dekagramm
  • langyos víz - 2 dl
  • élesztő - 2 dekagramm
  • asztali só - 1 teáskanál
  • friss zöldségek - 80 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egy rétestészta állagú tésztát készítünk.
  2. Meleg helyen, letakarva kelesztjük.
  3. Miután megkelt, egy olajjal megkent 32x35 cm-es sütőtepsiben négyzet alakúra lapítjuk.
  4. Megkenjük ketchuppal, majd először a felcsíkozott sonkát, a szalonnát tesszük rá, aztán a nagyobb és az egyre kisebb zöldségféléket.
  5. Sóval, borssal és oreganóval meghintjük, majd a tetejét sajttal megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőben 220 °C-on 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.