Tepsis húsos burgonya
Tepsis húsos burgonya
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • burgonya - 50 dekagramm
  • Knorr Pörkölt alap - 1 csomag
  • reszelt sajt - 15 dekagramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • 12%-os tejföl - 1 dl
  • 2,8 % -os tej - 2 dl
  • sertéscomb - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst és kicsit megpirítjuk.
  2. Kevés vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje, majd fűszerezzük.
  3. Amikor félig kész, hozzáadjuk a KNORR Pörkölt Rafinériát és készre főzzük.
  4. Közben a szeletekre vágott krumplit sós vízben megfőzzük és leszűrjük, majd tűzálló tálba rétegezzük.
  5. A sajtszószt a tasakon leírtak szerint elkészítjük, majd a tejföllel elkeverjük és az egészet a tetejére öntjük. Reszelt sajttal megszórjuk.
  6. 175 fokon kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.