Tepsis gyümölcsös csirkés egytálétel
Tepsis gyümölcsös csirkés egytálétel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 400 gramm
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 csomag
  • tojás - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • tej - 1 dl
  • olíva olaj - 4 evőkanál
  • szójaszósz - 1 evőkanál
  • mazsola - 3 evőkanál
  • 20%-os tejföl - 1 evőkanál
  • tészta - 200 gramm
  • ananász konzerv - 5 szelet
  • curry fűszerkeverék - 1 evőkanál
  • fehérbors - 1 csipetnyi
  • mandarin - 3 darab

Elkészítés:

  1. Szórjuk meg a csirkehúst Knorr Szárnyas fűszerkeverékkel és tegyük hűtőbe.
  2. Közben enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát al dente (roppanósra). Szűrjük le és csepegtessük le.Kenjünk ki olíva olaj felével egy hőálló tálat és tegyük bele a tésztát.
  3. Süssük meg a csirkemellet a maradék olajon, szeleteljük fel és rakjuk a tésztára.
  4. Forrázzuk le a mazsolát. Pucoljuk meg a mandarint és vágjuk darabokra. Daraboljuk fel az ananászt cikkekre és a mandarinnal, mazsolával együtt adjuk a tésztához. Lazán forgassuk össze. Vágjuk apróra a petrezselymet.
  5. Keverjük össze a tejet a tejföllel, tojással, szójaszósszal és curry-vel. Ízesítsük őrölt borssal.
  6. Öntsük rá a masszát a tésztára. Süssük 180 °C fokos sütőben 30 percig. A kész egytálételt tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemzölddel.