Tepsis burgonya
Tepsis burgonya
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kifli burgonya - 1 kilogramm
  • közepes vöröshagyma - 2 darab
  • piros húsú kaliforniai paprika (kápia is lehet) - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 7 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 10 gramm

Elkészítés:

  1. A burgonyát alaposan mossuk meg, szükség szerint dörzsöljük át egy körömkefével. Vágjuk félbe, tegyük egy magasabb falú tepsibe.
  2. A hagymát vágjuk szeletekre, a paprikát kockákra, adjuk a krumplihoz,
  3. Szórjuk meg Delikáttal, keverjük át alaposan.
  4. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel, locsoljuk meg vele a krumplit, majd alufóliával lefedve 180°C-os sütőben, kb. 15 percenként átkeverve, süssük 45 percig.
  5. Vegyük le a fóliát, ha lehetséges kapcsoljuk át a sütőt grill fokozatra vagy emeljük a hőmérsékletet 220°C-ra és pirítsuk meg a krumplit kb. 10 perc alatt. Kínáljuk köretként vagy önmagában fokhagymás tejföllel.