Feltöltve:

Tepertős pogi

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor5 gramm
liszt250 gramm
víz50 milliliter
főtt, áttört burgonya150 púpos evőkanál
finomra darált tepertő50 gramm
vaj vagy sütőmargarin75 gramm
tojássárga2 darab
tepertő50 gramm
12 gramm
élesztő25 gramm
őrölt feketebors4 gramm
sütőpor4 gramm

Tepertős pogi recept.

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. Az 50 g sima tepertőn kívül az összes alapanyagot összemérjük egy kéziüstbe, ügyelve arra, hogy az élesztő ne érintkezzen a sóval és a sütőporral közvetlenül. Ezután simára gyúrjuk a tésztát, és fóliával lefedve, kb 50 percre hűtőbe tesszük. Ha pihent a tészta, vékony liszten négyzet alakúra nyújtjuk, majd egy fűrészes pengéjű késsel alaposan felkarcoljuk a tészta felületét. Fogjuk az 50 g félretett tepertőt, és késsel vágjuk apró darabokra. Az imént felaprított tepertőt rászórjuk a tésztára, és finoman a tenyerünkkel belenyomkodjuk. Ezután megemeljük a tészta egyik felét, és ráhajtjuk a másik felére, hogy a tepertő belülre kerüljön. Ezután kicsit rányújtunk a tésztára, keresztirányba bevagdossuk a tetejét, majd kiszaggatjuk a pogikat. A sütőlemezre rakva tojással vékonyan lekenjük a pogácsákat, és 200 C-on kb 20 perc alatt készre sütjük. Figyelem! Amikor aranybarnára sültek a pogik, rögtön vegyük ki őket a sütőből, mert pillanatok alatt kiszáradhat a sütőben! Ha kisült, tányérra, vagy kosárba halmozva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem