Tepertős pogácsa a Előételek kategóriában
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, teszünk hozzá kevés lisztet és cukrot, és meleg helyre tesszük, hogy felfusson. A lisztet mély tálba szitáljuk, kis mélyedést formálunk, ide öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást, cukrot,Ramát, sót és a tejet. Negyed órát dagasztjuk, míg selymes és hólyagos lesz, majd meghintjük liszttel, és meleg helyen kelesztjük, kb.1 óra. Ha megkelt kinyújtjuk, rásimítjuk a kétszer ledarált tepertőt, összehajtogatjuk és hagyjuk egy keveset pihenni, majd egy cm vastagra nyújtjuk. Pogácsákat szaggatunk, tojással megkenjük, megsózzuk, késsel rácsozzuk a tetejét, és ismét pihentetjük egy keveset. Szép pirosra sütjük.