Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tepertő, ledarálva - 15 dekagramm
  • liszt - 25 dekagramm
  • Ráma - 2 dekagramm
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • cukor - 1 teáskanál
  • tojássárgája - 1 darab
  • tejföl - 1 evőkanál
  • só - 1.5 teáskanál

Kenéshez

  • tojás - 1 darab

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval és elmorzsoljuk benne a Ramát. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojássárgát és a tejfölt, majd jól összedolgozzuk. Langyos helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és megkenjük a tetejüket tojással. 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.