friss élesztő | 25 gramm |
---|---|
tej | 130 milliliter |
cukor | 1 csipetnyi |
liszt | 500 gramm |
só | 1 evőkanál |
bors ízlés szerint | csipetnyi |
Rama Vajas Íz | 100 gramm |
finomra darált tepertő | 200 gramm |
tojássárgája | 2 darab |
tejföl | 100 milliliter |
Sütési idő | 20 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 220 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt sütőlemez |
Tepertős pogácsa a Előételek kategóriában
Az élesztőt futtassuk fel 20 ml langyos, cukros tejben.
A sóval és ízlés szerint borssal elkevert lisztet morzsoljuk el a Rama Vajas Ízzel, majd adjuk hozzá a darált tepertőt, a tojással elkevert felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és tejfölt, és gyúrjuk közepesen lágy tésztává.
Hűvös helyen pihentessük pár órát.
Gyúrjuk át a tésztát, és kigömbölyítve kelesszük további 30 percen keresztül.
Lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát kb. 2 cm vastagságú téglalap formára. Vagdossuk be, csíkozzuk a tészta tetejét egy késsel, majd egy 3-4 cm-es pogácsaszaggatóval szaggassunk belőle pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt lemezre téve kelesszük még kb. 20 percet, közben melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
Süssük készre a pogácsákat kb. 15-20 perc alatt.