Tepertős pogácsa a Előételek kategóriában
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra kinyújtjuk. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a darált tepertőt. A tésztát kettéhajtjuk, majd mindkét oldalát felhajtjuk.
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, kinyújtjuk, majd megint hajtogatjuk. Ismét 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.
Kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, egy késsel berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, lekenjük egy egész felvert tojással.
Előmelegített sütőben 35 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Ha kivettük a sütőből azonnal kenjük le tejjel és takarjuk le egy konyharuhával kb. 10 percre.