Tengeri sügér kagylóval és kolbásszal a Főételek kategóriában
A kagylókat tisztítsuk meg és mossuk meg. Az életteleneket dobjuk ki (amelyek nyitva vannak és újra kinyílnak, ha összenyomjuk őket). Majd tegyük őket egy rozsdamentes acéledénybe, öntsük fel a vízzel és a borral. Nagy lángon forraljuk fel, majd tegyünk rá fedőt és főzzük 3-4 percig, míg a kagylók kinyílnak.
Tegyük félre a héjas kagylókat. Óvatosan öntsük rájuk a főzőlevet, úgy hogy ne kavarjuk fel az edény alján maradt üledéket.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel két kanál olívaolajat. Amikor elég meleg, dobjuk bele a burgonyaszeleteket és a kolbászkarikákat. Süssük 8-10 percig, amíg szép pirult színük nem lesz.
Öntsük bele a kagylókat a főzőlével együtt, dobjuk bele a Knorr húsleveskockát és forraljuk fel. Miután felforrt, vegyük kisebbre a lángot és főzzük még egy percig. Ízesítsük ízlés szerint fekete borssal.
A hal mindkét oldalát kenjük meg a maradék olíva olajjal és sózzuk meg. Süssük mindkét oldalát 3 percig egy grillsütőn, vagy egy serpenyőben.