Feltöltve:

Tengeri sügér kagylóval és kolbásszal

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz0.5 dl
fokhagyma gerezd3 darab
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap1 darab
apróra vágott petrezselyem1 evőkanál
burgonya2 darab
olíva olaj3 evőkanál
kolbász100 gramm
hagyma2 darab
fehér bor0.7 dl
tengeri sügér4 darab
fekete kagyló24 darab

Elkészítés

1. lépés

Tengeri sügér kagylóval és kolbásszal elkészítés 1. lépés képe

A kagylókat tisztítsuk meg és mossuk meg. Az életteleneket dobjuk ki (amelyek nyitva vannak és újra kinyílnak, ha összenyomjuk őket). Majd tegyük őket egy rozsdamentes acéledénybe, öntsük fel a vízzel és a borral. Nagy lángon forraljuk fel, majd tegyünk rá fedőt és főzzük 3-4 percig, míg a kagylók kinyílnak.

2. lépés

Tengeri sügér kagylóval és kolbásszal elkészítés 2. lépés képe

Tegyük félre a héjas kagylókat. Óvatosan öntsük rájuk a főzőlevet, úgy hogy ne kavarjuk fel az edény alján maradt üledéket.

3. lépés

Tengeri sügér kagylóval és kolbásszal elkészítés 3. lépés képe

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel két kanál olívaolajat. Amikor elég meleg, dobjuk bele a burgonyaszeleteket és a kolbászkarikákat. Süssük 8-10 percig, amíg szép pirult színük nem lesz.

4. lépés

Tengeri sügér kagylóval és kolbásszal elkészítés 4. lépés képe

Adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát és pirítsuk tovább 10 percig

5. lépés

Tengeri sügér kagylóval és kolbásszal elkészítés 5. lépés képe

Öntsük bele a kagylókat a főzőlével együtt, dobjuk bele a Knorr húsleveskockát és forraljuk fel. Miután felforrt, vegyük kisebbre a lángot és főzzük még egy percig. Ízesítsük ízlés szerint fekete borssal.

6. lépés

Tengeri sügér kagylóval és kolbásszal elkészítés 6. lépés képe

A hal mindkét oldalát kenjük meg a maradék olíva olajjal és sózzuk meg. Süssük mindkét oldalát 3 percig egy grillsütőn, vagy egy serpenyőben.

7. lépés

Tengeri sügér kagylóval és kolbásszal elkészítés 7. lépés képe

Osszuk el a burgonyát, a kagylót és a kolbászt négy tányérban, és öntsünk rájuk egy kevés főzőlevet. A tetejére helyezzük el a halfilét, szórjuk meg petrezselyemzölddel és tálaljuk.

8. lépés

Tengeri sügér kagylóval és kolbásszal elkészítés 8. lépés képe

Szűrjük le, a főzőlét tegyük félre. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, dobjuk ki. Vegyük le a kagylók felső héját.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem