Knorr Tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
---|---|
póréhagyma | 1 darab |
hosszúszemű rizs | 25 dekagramm |
Főzőtejszín | 2 dl |
petrezselyem | 1 csokor |
napraforgó étolaj | 2 evőkanál |
fagyasztott tengeri halfilé | 40 dekagramm |
füstölt sajt | 5 dekagramm |
piros húsú paprika | 1 darab |
cukkini (kb.200 g) | 1 darab |
Knorr Gyros Fűszerkeverék | 2 teáskanál |
Tengeri hal zöldséges rizságyon a Főételek kategóriában
A halat engedjük ki, majd jól szárítsuk le.
A rizst az olajon forrósítsuk át, majd öntsük le 4 dl forró vízzel, adjuk hozzá a tyúkkockát és fedő alatt, időnként megkeverve pároljuk 5-7 percig.
Adjuk hozzá a kockázott cukkinit, a paprikát, valamint a 2 dl tejszínben elkevert Alapot. Keverjük el jól, forraljuk fel és öntsük egy hőálló tálba.
Fektessük rá a halszeleteket, szórjuk meg a Gyros Fűszerkeverékkel. Az újhagymát vágjuk vékony szeletekre, a petrezselymet finomra, keverjük el a reszelt sajttal és szórjuk az egészet a halszeletek tetejére.
200 °C-os sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.