Tengeri hal ropogós bundában, édes-savanyú, narancsos mártogatóssal
Tengeri hal ropogós bundában, édes-savanyú, narancsos mártogatóssal
  • timer35 perc
  • moodNehéz
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • Globus Csípős Ketchup - 2 evőkanál
  • liszt - 13 dekagramm
  • narancs - 1 darab
  • sütőpor - 5 gramm
  • ecet - 1 evőkanál
  • Rama sütőmargarin - 1 evőkanál
  • Kínai Édes- Savanyú Csirke alap - 1 csomag
  • kiolvasztott tengeri halfilé - 60 dekagramm

Elkészítés:

  1. A mártogatóssal kezdjük, hogy legyen ideje kicsit kihűlni, langyosan vagy hidegen a legjobb. A narancs héjját lereszeljük, 1 ek olvasztott margarinon röviden (fél percig) megfuttatjuk, hozzáadjuk a csípős ketchupot és további fél, 1 percig pirítjuk. Felöntjük 2.5 dl hideg vízzel, belefacsarjuk a narancs levét, belekeverjük a tasak tartalmát és lassú tűzön, kevergetve forrástól számított 5-8 percig főzzük. Hűlni hagyjuk. A kihűlt mártogatóst ízlés szerint mézzel utóízesíthetjük.
  2. A kiolvadt halat jól lecsepegtetjük, konyhai papírtörlővel le is szárogatjuk. Csíkokra vágjuk, kevés sóval, és a reszelt friss, vagy a szárított fokhagymával megszórjuk.
  3. Amíg pácolódik, az olajat felforrósítjuk. Ha az olaj már majdnem kész a sütésre, akkor kezdjük csak el a bunda készítését, mert fontos hogy a bunda hideg legyen.
  4. A lisztben szárazon elkeverjük a sütőport és 2 csipet sót. Hozzáadjuk az ecetet és a jéghideg vizet, csomómentesre keverjük.
  5. Az ízesített halat lisztbe forgatjuk, belemártjuk a bundába és a forró olajba tesszük. Óvatosan, inkább kevesebb darabot süssünk egyszerre, hogy ne ragadjanak össze.
  6. Az aranysárgára sütött halcsíkokról a felesleges olajat lecsepegtetjük és a langyos, vagy hideg mártogatóssal kínáljuk.