Tengeri gyümölcsei tejszínes mártásban
Tengeri gyümölcsei tejszínes mártásban
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • víz - 250 milliliter
  • kakukkfű - 1 csipetnyi
  • bors - 1 csipetnyi
  • citromlé - 2 evőkanál
  • olívaolaj - 4 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • tejszín - 200 milliliter
  • szerecsendió - 1 csipetnyi
  • tenger gyümölcsei - 600 gramm
  • tojás sárgája - 4 darab
  • fokhagymás bagett - 8 szelet

Elkészítés:

  1. Hevítsünk egy serpenyőben olíva olajat. Majd a lecsöpögtetett tenger gyümölcseit pirítsuk át rajta. Tegyük félre.
  2. Ezalatt egy lábosban forraljunk fel 250 ml vizet, és oldjuk fel benne a Knorr zöldségleves-kockát.
  3. Forraljuk fel az alaplevet, Adjuk egyenként hozzá a tojássárgát, közben kevergessük a levet. Adjunk még hozzá egy kiskanál margarint és verjük fel egy habverővel, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
  4. Adjuk a szószhoz a tenger gyümölcseit, a tejszínt. Fűszerezzük borssal, citromlével, szerecsendióval és kakukkfűvel.
  5. A maradék margarinnal kenjünk ki egy tűzálló tálat és tegyük bele az ételt. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.Tálaljuk fokhagymás bagettel.
  6. Olvasszuk ki a tenger gyümölcseit, majd csepegtessük le.