Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
víz | 250 milliliter |
kakukkfű | 1 csipetnyi |
bors | 1 csipetnyi |
citromlé | 2 evőkanál |
olívaolaj | 4 evőkanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
tejszín | 200 milliliter |
szerecsendió | 1 csipetnyi |
tenger gyümölcsei | 600 gramm |
tojás sárgája | 4 darab |
fokhagymás bagett | 8 szelet |
Tengeri gyümölcsei tejszínes mártásban a Főételek kategóriában
Hevítsünk egy serpenyőben olíva olajat. Majd a lecsöpögtetett tenger gyümölcseit pirítsuk át rajta. Tegyük félre.
Ezalatt egy lábosban forraljunk fel 250 ml vizet, és oldjuk fel benne a Knorr zöldségleves-kockát.
Forraljuk fel az alaplevet, Adjuk egyenként hozzá a tojássárgát, közben kevergessük a levet. Adjunk még hozzá egy kiskanál margarint és verjük fel egy habverővel, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Adjuk a szószhoz a tenger gyümölcseit, a tejszínt. Fűszerezzük borssal, citromlével, szerecsendióval és kakukkfűvel.
A maradék margarinnal kenjünk ki egy tűzálló tálat és tegyük bele az ételt. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Tálaljuk fokhagymás bagettel.
Olvasszuk ki a tenger gyümölcseit, majd csepegtessük le.