Tengeri durbincs paradicsom salsával a Főételek kategóriában
Tisztítsuk meg a halakat és vagdossuk be egy kicsit az oldalukon. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
A paradicsomokat mossuk meg és vagdossuk be a csúcsuknál. Forrázzuk le őket, majd húzzuk le a héjukat. Vágjuk negyedekre őket és vágjuk ki a magrészt. Azt tegyük félre más felhasználásra, most csak a húsukat fogjuk felhasználni. Vágjuk föl a paradicsomhúst vékony szeletekre. (Föl is kockázhatjuk.)
Szintén vágjuk vékony szeletekre a lila hagymát. A chilit vágjuk félbe, vágjuk ki a magokat az ere nagy részével együtt. Kockázzuk apróra. Aprítsuk fel a megmosott bazsalikom leveleket is. Keverjük össze az összetevőket, csavarjuk bele a citromlevet, reszeljük bele a fokhagymát és adjuk hozzá az olíva olajat is.
Süssük meg a halat serpenyőben egy kis olajon, vagy pedig faszénen. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a szaftos, fehér halhúst. Tálaljuk a paradicsom salsával, vagy bármely kedvenc salátánkkal és párolt rizzsel.